Routebeschrijving

Het Orpheus Instituut ligt in het historische stadscentrum - de Kuip van Gent - tussen de Kouter en de Korenmarkt.

Met het vliegtuig

De nationale luchthaven ligt in Brussel (Zaventem). Op de benedenverdieping van de luchthaven bevindt zich het station. Daar kan u een ticket kopen voor Gent-Sint-Pieters (rit directe trein: +/- 1u10min; rit stoptrein: +/- 1u40min). Vanuit het station Gent-Sint-Pieters vertrekken trams, bussen en taxi's naar het stadscentrum.

Een tweede luchthaven is gelegen in Charleroi. Vanuit de luchthaven vertrekken regelmatig shuttlebussen naar het station Brussel-Zuid/Midi (rit: +/- 1 uur). In Brussel-Zuid/Midi koopt u een kaartje voor Gent-Sint-Pieters. Vanuit het station Gent-Sint-Pieters vertrekken trams, bussen en taxi's naar het stadscentrum.

Met de trein

Er zijn twee treinstations in Gent: Gent-Sint-Pieters en Gent-Dampoort. Vanuit beide stations vertrekken trams, bussen en taxi’s naar het stadscentrum:

  • Vanuit Gent-Sint-Pieters: neem tram 1 richting ‘Wondelgem/Evergem’ en stap af aan de halte ‘Korte Meer’.
  • Vanuit Gent-Dampoort: neem bus 3, 17, 18, 38 of 39 naar het stadscentrum en stap af aan de halte ‘Korenmarkt'. 

Met de auto

Gent ligt op de kruising van twee grote snelwegen (E17 en E40).
GPS coördinaten voor het Orpheus Instituut zijn 51.051665 and 3.722871 of volg de p-route pijlen naar ‘Parking Kouter’ (P5) of ‘Parking Center Parking/Korte Meer’ (P6). Deze parkeergarages liggen op wandelafstand van het Orpheus Instituut.